Suzuki Gitaarles

In 2019 ben ik gestart met de Suzuki Guitar Teacher Training en sinds februari 2020 mag ik mezelf Suzuki Gitaardocent noemen. De Guitar Teacher Training is een Post-HBO opleiding voor gitaardocenten, die de nadruk legt op het geven van (gitaar)lessen volgens de filosofie van de Japanse violist Shin’ichi Suzuki (1898-1998).

De Suzuki gitaarlessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Er wordt gespeeld op een Spaanse gitaar met een aan het kind aangepast formaat. In het begin wordt de muziek op gehoor aangeleerd zodat alle aandacht naar de speeltechniek en muzikale ontwikkeling kan gaan. Het noten leren lezen start in een iets later stadium. Suzuki noemde dit de Moedertaal Methode. De ouder is actief aanwezig bij de lessen en helpt het kind thuis bij het dagelijks oefenen.

Eens in de week is er een individuele gitaarles. Docent, ouder en kind werken als een team samen aan de muzikale ontwikkeling van het kind. Dit wordt ook wel de Suzuki-Driehoek genoemd.

Daarnaast is er ongeveer 2x per maand een aanvullende groepsles. In de groepsles worden belangrijke muzikale en sociale vaardigheden geleerd, zoals voorspelen voor anderen, samenwerken, opbouwen en bijhouden van een repertoire, socialisatie, muziektheorie, het lezen en spelen van noten, ensemblespel, voorbereiding voor een uitvoering etc etc.

Het tarief voor de Suzuki Gitaarlessen kun je hier vinden.

Meer over de Suzuki Methode

Voor meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier.