Suzuki Gitaarles

In 2019 ben ik gestart met de Suzuki Guitar Teacher Training en sinds februari 2020 mag ik mezelf Suzuki Gitaardocent noemen. De Guitar Teacher Training is een Post-HBO opleiding voor gitaardocenten, die de nadruk legt op het geven van (gitaar)lessen volgens de filosofie van de Japanse violist Shin’ichi Suzuki (1898-1998). Inmiddels ben ik bezig met het volgende Level.

De Suzuki gitaarlessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 á 4 jaar. Er wordt gespeeld op een Spaanse gitaar met een aan het kind aangepast formaat. In het begin wordt de muziek op gehoor aangeleerd zodat alle aandacht naar de speeltechniek en muzikale ontwikkeling kan gaan. Het noten leren lezen start in een iets later stadium. Suzuki noemde dit de Moedertaal Methode. De ouder is actief aanwezig bij de lessen en helpt het kind thuis bij het dagelijks oefenen.

Eens in de week is er een individuele gitaarles. Docent, ouder en kind werken als een team samen aan de muzikale ontwikkeling van het kind. Dit wordt ook wel de Suzuki-Driehoek genoemd.

Daarnaast is er ongeveer 2x per maand een aanvullende groepsles. In de groepsles worden belangrijke muzikale en sociale vaardigheden geleerd, zoals voorspelen voor anderen, samenwerken, opbouwen en bijhouden van een repertoire, socialisatie, muziektheorie, het lezen en spelen van noten, ensemblespel, voorbereiding voor een uitvoering etc etc.

Meer informatie over de Suzuki Methode

Interesse?

Als je geïnteresseerd bent in de lessen dan nodig ik je van harte uit voor een kennismakingsgesprek en om daarna een keer met je kind te komen observeren in een les om zo een indruk te krijgen van wat gitaarles inhoudt. Dit is gratis en je kunt een afspraak maken via de contactpagina.

Tijd:                
De individuele lessen vinden plaats op een nader af te spreken vaste tijd.
De groepslessen: nader te bepalen.

Locatie:          
Zeebies 12  Brielle

Koop niet zomaar een gitaar maar wacht eerst mijn advies af.

Hier vind je alle informatie over de tarieven.