Over mij

Mijn naam is Annemarie Timmer-Vroom, gitaardocent in Brielle. Op 5-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste muzieklessen op de blokfluit maar op 11-jarige leeftijd verloor ik mijn hart aan de gitaar. De eerste beginselen leerde ik van Andries van Roon, 6 jaar later maakte ik de overstap naar het Rotterdams Conservatorium, waar ik les kreeg van Hans van Goch, een gedreven man en een geweldig pedagoog. In die periode heb ik ook mijn eerste schreden op het pad van het lesgeven gezet. Tijdens mijn studie heb ik masterclasses gevolgd bij o.a. Leo Brouwer en David Russel. Ook heb ik lessen gevolgd bij John Mills en Milan Zelenka. Ik ben in 1990 afgestudeerd.

Intussen leerde ik mijn man Adriaan kennen, wij zijn al snel getrouwd en samen hebben we 3 geweldige en prachtige kinderen.

Mic dar Fin
In 1990 ontmoette ik Jeannet Posma, panfluitiste. Ons werd gevraagd om iets samen te doen met panfluit en gitaar. Het klikte heel goed tussen ons en sinds die tijd vormen wij het duo ‘Mic dar Fin’ (dat betekent: klein maar fijn) waarmee we overal en nergens optreden.

Muziek op Schoot
Meteen na het conservatorium heb ik de zomercursus Gehrels gevolgd, waar ik voor het eerst hoorde over ‘Muziek op Schoot’. Enthousiast geworden, heb ik besloten om ook díe opleiding te volgen en in 1993 ben ik naast mijn lespraktijk voor gitaar begonnen met het geven van cursussen ‘Muziek op Schoot’.

Zingen
Niet alleen de gitaar veroverde mijn hart, al heel jong was ik dol op zingen. Ik heb dan ook op allerlei koren en koortjes gezeten, van kinderkoor tot gospelkoor tot verschillende vocale ensembles. Ik ben zanglessen gaan volgen bij Peter de Groot en later bij diverse andere zangdocenten. En inmiddels zing ik al heel wat jaren met zeer veel plezier als eerste sopraan bij vocaal ensemble “En Chantant’ te Brielle. Daarnaast zing ik met grote regelmaat bij diverse projectkoren in Nederland.

Sociale Huiskamer
Sinds oktober 2017 werk ik mee aan het project ‘Sociale Huiskamer’ als vakkracht Muziek. Dit project is bedoeld als een steuntje in de rug voor (kwetsbare) ouderen die zolang mogelijk thuis willen blijven wonen. Door deelname aan het programma komt deze oudere meer buiten. Het wordt georganiseerd door de Catharina Stichting in Brielle.

Annemarie Timmer